Καθαρίζουµε και πλένουµε τα ψάρια, τους ρίχνουµε το µισό λεµόνι και τα αλατίζουµε. Σε ένα µεγάλο τηγάνι µε καπάκι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά το κρεµµύδι και το σκόρδο. Περιµένουµε να µαλακώσουν και σβήνουµε µε το κρασί. Αφού εξατµιστεί προσθέτουµε την κάπαρη, τις λιαστές ντοµάτες, το θυµάρι, τη µατζουράνα και αλατοπιπερώνουµε. Μόλις πάρουν µια βράση, προσθέτουµε 100 ml νερό και τα αφήνουµε να βράσουν για 6-7 λεπτά. Προσθέτουµε τα ψάρια και χαµηλώνουµε τη φωτιά. Σκεπάζουµε µε το καπάκι και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά (αναλόγως το µέγεθος), προσθέτουµε το υπόλοιπο λεµόνι και πασπαλίζουµε µε τον µαϊντανό.
Συνοδεύουµε µε δροσερή ρετσίνα, ζυµωτό ψωµί και ντοµατοσαλάτα ή µε ρύζι µπασµάτι.