Χάχλες µε λουκάνικο, λιαστή ντοµάτα, αυγό και λαδοτύρι Μυτιλήνης

Υλικά:

  • 10 Χάχλες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 10 αυγά
  •  χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες
  • 10 λιαστές ντοµάτες 
κοµµένες σε λωρίδες
  • 300 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριµµένο
  • Αλάτι & πιπέρι

 

Βάζουµε τις Χάχλες σε ταψί που έχουµε αλείψει µε µια κουταλιά ελαιόλαδο. Ξεκινάµε και βάζουµε τη λιαστή ντοµάτα, το λουκάνικο, σπάµε ένα-ένα τα αυγά και τα τοποθετούµε στις Χάχλες, ρίχνουµε το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίζουµε µε το τριµµένο τυρί. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160 βαθµούς, για 15- 20 λεπτά περίπου µέχρι να πάρουν λίγο χρώµα. ∆εν αφήνουµε να ψηθούν πολύ για να µη σκληρύνουν. Σερβίρουµε τις χάχλες ζεστές... είναι νοστιµότατες!

Σηµ.: Οι χάχλες είναι µια µορφή ξινού τραχανά, που απαντάται αποκλειστικά στο νησί της Λέσβου. Φτιάχνονται από σιτάρι και ντόπιο κατσικίσιο ξυνόγαλο ή γιαούρτι, και πλάθονται στην παλάµη απ’ όπου παίρνουν αυτό το ιδιαίτερο σχήµα. Είναι ένα αγνό προϊόν, υψηλής θρεπτικής αξίας και µοναδικής γεύσης που αξίζει να δοκιµάσετε. Τρώγονται ψητές (όπως παλιά στο µαγκάλι) και παραδοσιακά σε σούπα µε τριµµένη ντοµάτα, ελαιόλαδο, ρίγανη και (προαιρετικά) πιπεριά, λαδοτύρι, γραβιέρα ή φέτα και ολόκληρο αυγό. Μπορείτε να τις προµηθευτείτε από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισµό Γυναικών Μεσοτόπου Λέσβου, τηλ.: 22530 96390, www.mesotoposwomen.com.

0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares