Εκεί που πέφτει η αυλαία
Υπάρχουν τόποι που δεν χρειάζονται συστάσεις. Η Επίδαυρος είναι ένας από αυτούς. Κάθε καλοκαίρι, χιλιάδες επισκέπτες φτάνουν στην αργολική γη για να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία μιας παράστασης κάτω από τον έναστρο ουρανό του Αρχαίου Θεάτρου. Όμως η Επίδαυρος είναι πολύ περισσότερα από ένα σπουδαίο μνημείο. Είναι ένας τόπος όπου ο πολιτισμός, η φύση, η γαστρονομία και η καθημερινή ζωή συνυπάρχουν με τρόπο σχεδόν αβίαστο.
Το καλοκαίρι του 2026 βρίσκει την περιοχή πιο ζωντανή από ποτέ. Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη «Μήδεια» του Λουίτζι Κερουμπίνι από την Εθνική Λυρική Σκηνή, τους «Πέρσες» του Αισχύλου, τις «Βάκχες» του Ευριπίδη σε μια διεθνή παραγωγή με τους Tiger Lillies και την «Άλκηστη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Παραστάσεις που επιβεβαιώνουν γιατί η Επίδαυρος παραμένει ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς προορισμούς στον κόσμο.
Λίγο πιο κάτω, στην ατμοσφαιρική Παλαιά Επίδαυρο, το Μικρό Θέατρο συνεχίζει τη δική του ξεχωριστή παράδοση. Σύγχρονες μουσικές και θεατρικές παραγωγές, όπως το «ΤΟΥΡΝΕ» του Ευριπίδη Λασκαρίδη, το μουσικοθεατρικό «Mothers – A Song for Wartime», η νέα δημιουργία του Κ. Βήτα «Εννιά νούφαρα από τη νεκρή όχθη» και τα «Πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου» του Θοδωρή Γκόνη, μετατρέπουν το μικρό θέατρο σε έναν από τους πιο γοητευτικούς καλοκαιρινούς πολιτιστικούς προορισμούς της χώρας.
Κι όταν πέσει η αυλαία, η εμπειρία συνεχίζεται. Στα μονοπάτια της Επιδαύριας γης, στους ελαιώνες και τους πορτοκαλεώνες, στα μικρά ταβερνάκια με τις λουλουδιασμένες αυλές, στις παραλίες και στους αρχαιολογικούς χώρους που αφηγούνται ιστορίες αιώνων.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έρχεται και η 29η Γιορτή Αγροτουρισμού Επιδαύρου, που εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες αναδεικνύει τον τόπο μέσα από τους ανθρώπους, τα προϊόντα και τις παραδόσεις του. Όπως κάθε χρόνο, η γιορτή αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της στις αρχές Ιουλίου και να δίνει ρυθμό στα καλοκαιρινά τριήμερα της Επιδαύρου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με ένα πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που θα ανακοινωθεί σύντομα. Γεύσεις, περιηγήσεις, εργαστήρια και δράσεις για όλες τις ηλικίες θα συναντούν τον πολιτισμό και τη φιλοξενία ενός τόπου που ξέρει να μοιράζεται τις ιστορίες του.
Θα είμαστε κι εμείς εκεί. Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά, να ξεφυλλίσουμε μαζί το νέο τεύχος του Έπαθλου, να ανταλλάξουμε ιδέες για ταξίδια και να μιλήσουμε για αγαπημένους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Δωρεάν τεύχη και νέες συνδρομές θα είναι διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Για περισσότερες ταξιδιωτικές προτάσεις και ειδήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας:
Facebook: Ταξιδιωτικό Περιοδικό Έπαθλο
Instagram: @epathlogr