Μοσχαράκι καπαμά με κολοκυθάκια και πατάτες

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 5-6 πατάτες μικρές
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 5-6 ντομάτες ώριμες
  • 1 κ.σ. πελτέ Αλάτι και πιπέρι
  • 4-5 μπαχάρια
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σοτάρουμε το κρέας, που το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρέας. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μπαχαρικά, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Τηγανίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Τα βάζουμε όλα μαζί στη γάστρα και ολοκληρώνουμε το φαγητό μας στον φούρνο.


(Ευχαριστούμε για τη συνταγή την κ. Κατερίνα Λαλιώτη από την ταβέρνα «Τα Κλήματα», στην Παλαιά Επίδαυρο, τηλ. 27530 41225)

0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares