Χτυπάτε καλά το βούτυρο και ρίχνετε λίγο αλεύρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε µε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζετε µε το υπόλοιπο αλεύρι µέχρι να έχετε ένα παχύρευστο µίγµα. Κατόπιν, ανακατεύετε µε κουτάλι την τριµµένη γραβιέρα και τα σύκα. Τοποθετείτε σε φόρµα για κέικ και ψήνετε στους 160οC για 40 λεπτά. Μόλις ετοιµαστεί αφήνετε λίγο να κρυώσει, ξεφορµάρετε και γαρνίρετε µε τριµµένη γραβιέρα, αµύγδαλο φιλέ, φρέσκα σύκα και ντοµατίνια.