12η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων - Δελτίο Τύπου

25 Φεβρουαρίου 2020
Στις 16 Μαρτίου ανοίγει τις πύλες της για το αθηναϊκό κοινό η 12η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων. 16 – 21 Μαρτίου 2020

 

Για μια ακόμη χρονιά τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» - παραγωγοί από κάθε γωνιά του νομού μας, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό, στην πλατεία Συντάγματος από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου 2020. Το ενδιαφέρον για την φετινή Έκθεση είναι αυξημένο και οι διοργανωτές καταβάλουν προσπάθειες, ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για συμμετοχή, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω του περιορισμένου χώρου της αίθουσας.
 
Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία, όπως κάθε χρόνο, να γευτούν και να προμηθευτούν βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα, να ενημερωθούν από τους ίδιους τους παραγωγούς για τα προϊόντα της Λακωνίας, αλλά και γνωρίσουν τους τουριστικούς προορισμούς του νομού μας από τα περίπτερα των Δήμων μας. 
Επίσης θα μπορέσουν να γνωρίσουν την πλούσια πνευματική «παραγωγή» του τόπου, αφού θα μπορέσουν να ξεφυλλίσουν βιβλία Λακώνων συγγραφέων για θέματα όπως ο τοπικός γαστρονομικός πολιτισμός, οι παραδοσιακές συνταγές, η ιστορία του νομού, τα ήθη και τα έθιμα και όχι μόνο. 
 
Την ευθύνη διοργάνωσης της έκθεσης, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και αναμένεται κάθε χρόνο με μεγάλο ενδιαφέρον, έχει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» και σε αυτήν συμμετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί τυποποιημένων λακωνικών προϊόντων. 
 
Συνδιοργανωτές στη σημαντική αυτή προσπάθεια, είναι οι Δήμοι του Νομού, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, και οι θεσμικοί φορείς του νομού. 
 
Σας προσκαλούμε λοιπόν να γνωρίσετε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Λακωνίας, από την 16 έως τις 21 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σταθμού Μετρό «Σύνταγμα». 
                                                                    Γραφείο Τύπου
                                                      «Γιορτής Ελιάς και Λαδιού»

Άλλα νέα

Θεσσαλονίκη: μια νέα πλατφόρμα για τη γαστρονομία της πολης

19 Απριλίου 2024

Η Σκόπελος στα 9 «μυστικά» νησιά της Μεσογείου

19 Απριλίου 2024

Κύθηρα: του έρωτα και των αντιθέσεων

19 Απριλίου 2024
0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares