Σπαγγέτι με καυτερή πιπεριά και αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Για 4 μερίδες:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι 
  • Αλάτι
  • 8 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ μπαστούνι αυγοτάραχο, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες 
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 χούφτες (1/2 φλιτζάνι) μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Το ελληνικό χαβιάρι αποτελεί μεζέ υψηλής γαστρονομίας, με ντελικάτη γεύση και Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης. Τα αυγά προέρχονται από τις «μπάφες», τα θηλυκά κεφαλόπουλα που ψαρεύονται στα διβάρια της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Αφού πλυθούν με θαλασσινό νερό, ωριμάζουν για δύο ώρες στο αλάτι. Έπειτα στεγνώνουν για τρεις ημέρες και κερώνονται, βουτώντας τα έξι φορές σε φυσικό κερί μέλισσας. Με έντονο άρωμα και πλούσια υφή, γεύση δυνατή και συνάμα φινετσάτη, το αυγοτάραχο Μεσολογγίου ταιριάζει ιδανικά με τσίπουρο ή λευκό κρασί. Εδώ το παρουσιάζουμε σε μια διαφορετική εκδοχή, με σπαγγέτι, σκόρδο, μπούκοβο, ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού. Μια ελαφριά και πικάντικη εκδοχή, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Βράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο νερό, ελαφρά αλατισμένο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, ξαναβάζουμε το σπαγγέτι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Εντωμεταξύ, κόβουμε το αυγοτάραχο σε λεπτές φέτες. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε το σπαγγέτι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, σκορπίζουμε τις φέτες αυγοτάραχο και καρυκεύουμε με πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως. Τη συνταγή μάς παραχώρησε το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακού αυγοτάραχου Botargo Stefos των αδελφών Στεφάνου, στο Αιτωλικό Μεσολογγίου. Περισσότερες συνταγές και πληροφορίες για το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου: www.botargostefos.gr

0
Shares

Σας αρέσει το site μας?

Ακολουθήστε μας στα social και δεν θα το μετανιώσετε...

0
Shares