May10

Αφετηρία ο Αργοσαρωνικός για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χρήστο Πάλλη

Αφετηρία ο Αργοσαρωνικός για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χρήστο Πάλλη

Η συγκυρία της πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων στην Προεδρία του ΕΟΤ από τον Μεθενίτη κ. Χρήστο Πάλλη αποδεικνύεται ωφέλιμη για τον Αργοσαρωνικό.

 

Συμπίπτει χρονικά με μια από τις στρατηγικές επιλογές του Υπουργείου Τουρισμού που στοχεύει στην αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας της Αττικής. Αξιοποιώντας αυτήν την συγκυρία αλλά και την εμπειρία του από την πολύχρονη, επιτυχημένη θητεία του στη Δημαρχία των Μεθάνων, ο κος Χρήστος Πάλλης, στην μόλις τρίμηνη παρουσία του στην Προεδρία του ΕΟΤ, κυριολεκτικά οργώνει την περιοχή του Αργοσαρωνικού. Οι συναντήσεις του με Δημάρχους και στελέχη της Αυτοδιοίκησης, με φορείς του τουρισμού, της εκκλησίας, του εμπορίου αλλά και κάθε πιθανό εμπλεκόμενο στο τουριστικό προϊόν, τόσο της περιοχής του Αργοσαρωνικού όσο και του Πειραιά και της Αττικής, αν μη τι άλλο, φανερώνουν την πρόθεση για ενεργοποίηση και συμμαχίες στη δύσκολη μάχη της ανάκαμψης. Ο Αργοσαρωνικός, ως τουριστικός πολιορκητικός κριός της Αττικής καλείται να κερδίσει το στοίχημα της έλλειψης βασικών υποδομών, να προβάλλει δυναμικά τα πλεονεκτήματά του, να αποτελέσει ένα δίκτυο από γέφυρες αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας με την υπόλοιπη Αττική απ’ τις οποίες θα επωφεληθούν και οι περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου. Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΕΟΤ στόχος είναι «η μετατροπή του Σαρωνικού σε μια ιδιαίτερα μεγάλη για τα παγκόσμια δεδομένα χερσαία και νησιωτική ζώνη θαλάσσιου τουρισμού υψηλών προδιαγραφών σε συνδυασμό με τον υπάρχοντα σχεδιασμό για την παραλιακή ζώνη της Αθήνας.». Και, βέβαια, για να επιτευχθεί αυτό «προϋποτίθεται η ριζική αναβάθμιση των υποδομών του θαλάσσιου, πεζοπορικού, καταδυτικού, ιστιοπλοϊκού και ιαματικού τουρισμού ώστε να αναδειχθεί με ανταγωνιστικό τρόπο ο πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα, η γαστρονομία των νησιών μας.».
Η συμμαχία με την εκκλησία για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού, η διεθνής προβολή μεγάλων διοργανώσεων όπως το Φεστιβάλ Φυστικιού και το Masters Beach Volley της Αίγινας, το φεστιβάλ Yachting στον Πόρο αλλά και άλλες σημαντικές διοργανώσεις έχουν ήδη την πλήρη υποστήριξη του ΕΟΤ.

Στη μάχη για τον επανακαθορισμό της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και τον απεγκλωβισμό του ελληνικού τουρισμού από την εποχικότητα, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ δηλώνει αισιόδοξος θεωρώντας τον τουρισμό πρωταγωνιστή για την έξοδο της χώρας μας από την ύφεση.

Ο κ. Πάλλης βρίσκεται στα καθήκοντα της Προεδρίας του ΕΟΤ σε μια πολύ δύσκολη και ρευστή συγκυρία για τον οργανισμό. Η 12χρονη επιτυχημένη θητεία του στη Δημαρχία των Μεθάνων, οι οικονομικές σπουδές και η εμπειρία του, η πολύχρονη ενασχόλησή του σε τομείς που άπτονται άμεσα του τουρισμού όπως ο ιαματικές πηγές, διαχείριση υδάτινων πόρων και απορριμμάτων, αγροτουρισμός, πολιτισμός, ακτοπλοΐα, Ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον και την απασχόληση, κ.ά., αποτελούν ελπιδοφόρα πλεονεκτήματα για το έργο που καλείται να προσφέρει στη θητεία του. Μένει να δούμε αν ο ΕΟΤ θα αποδειχθεί κομβικό και ουσιαστικό εργαλείο για τον τουρισμό ή αν το πρόσχημα της κρίσης και το νέο σχήμα του Υπουργείου θα τον οδηγήσουν σε ατραπούς μαρασμού.