May20

Επανεκκίνηση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο Mare West

Κατηγορία: Latests News

Επανεκκίνηση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο Mare West

 

Τα εμπορικά καταστήματα του Mare West είναι και πάλι ανοικτά και υποδέχονται το κοινό, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Το εμπορικό πάρκο Mare West ακολουθεί απόλυτα τα μέτρα προστασίας του κοινού όπως αυτά ορίζονται από τις αρχές, ενώ πέρα από την τοποθέτηση αντισηπτικών gel στους εν λειτουργία κοινόχρηστους χώρους του, πραγματοποιούνται τακτικοί, σχολαστικοί καθαρισμοί και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των αποστάσεων.

Τα εμπορικά καταστήματα του Mare West θα λειτουργούν 09:00 – 21:00 τις καθημερινές και 09:00 – 20:00 το Σάββατο, το κατάστημα ΟΠΑΠ τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο 9:00-22:00, ενώ το ωράριο λειτουργίας του Σκλαβενίτη παραμένει 08:00 – 21:00 τις καθημερινές και 08:00 – 20:00 το Σάββατο.

Τα καταστήματα εστίασης θα επαναλειτουργήσουν από την Δευτέρα 25/05 ενώ το Πάρκο Δραστηριοτήτων & Αναψυχής του Mare West, η Παιδική Χαρά και ο παιδότοπος Volta, θα λειτουργήσουν σε επόμενο χρόνο, σταδιακά και με βάση τις σχετικές οδηγίες των αρχών. Παράλληλα, το mini bus του Mare West δεν θα πραγματοποιεί προς το παρόν δρομολόγια.

Απολαύστε και εσείς τη βόλτα σας σε ένα ανοιχτό και ασφαλές περιβάλλον, σε προνομιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα και κάντε τις αγορές σας τηρώντας τους κανόνες προστασίας.

Η βόλτα έρχεται ξανά… στο MARE WEST φυσικά!

Επιπλέον στοιχεία για το εμπορικό πάρκο MARE WEST:

  • Διεύθυνση: 5οχλμ παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών
  • Ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων: τις καθημερινές από τις 09:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 20:00
  • Ωράριο λειτουργίας Supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: τις καθημερινές από τις 08:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00
  • Parking: 800 δωρεάν θέσεις
  • Βρέφη: εύκολη πρόσβαση σε καρότσια
  • Parking ποδηλάτων
  • Εύκολη πρόσβαση σε Άτομα με Αναπηρία

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνείτε με:

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑREWEST
www.marewest.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 27410 25374

May20

Greek Fixed Income Monitor Απρίλιος 2020

Κατηγορία: Latests News

Greek Fixed Income Monitor Απρίλιος 2020

Εκδοση Νεου 7ετους Ομολογου με την Στηριξη της ΕΚΤ

Η σημαντική στήριξη της εγχώριας αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ αλλά και η αβεβαιότητα των προβλέψεων της οικονομικής δραστηριότητας για το 2020 συμβαδίζουν με την απόφαση των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης να προχωρήσουν σε αλλαγή στις προοπτικές αλλά όχι στην πιστοληπτική βαθμίδα του ελληνικού αξιόχρεου. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον κινήθηκε και η άντληση €2 δισ. μέσω της έκδοσης 7ετούς ομολόγου με κουπόνι 2%.

Πτωτικά κινήθηκε τον Απρίλιο η αγορά κρατικών ομολόγων παρά την θετική δυναμική που είχε καταγραφεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα αλλά και τις αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων μέσω του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Κρατικών Ομολόγων κατέγραψε καθοδική πορεία τις 3 πρώτες βδομάδες του μήνα φτάνοντας τις 598 μονάδες (22 Απριλίου) με την τάση να αντιστρέφεται οριακά την τελευταία βδομάδα του μήνα. Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης βρέθηκε να είναι 3,57% χαμηλότερα στις 617 μονάδες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα ενώ από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει ζημιές της τάξης του 3%.

H μεσοσταθμική απόδοση του Δείκτη ανήλθε κατά 45 μονάδες βάσης συγκριτικά με τον Μάρτιο φτάνοντας το 1,97%, με τον δείκτη να σταθεροποιείται στο συγκεκριμένο επίπεδο και την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Στα επιμέρους ομόλογα του Δείκτη, η μεγαλύτερη μεταβολή σημειώθηκε στο ομόλογο με λήξη το 2029 (9ετία) το οποίο βρέθηκε να είναι 51 μβ υψηλότερα σε σχέση με τον Μάρτιο στο 2,14%. Παρομοίως κινήθηκαν και οι λήξεις μεσοπρόθεσμης διάρκειας με  το 2ετές (λήξη 2022) και 3ετές ομόλογο (λήξη 2023) να καταγράφουν ζημιές της τάξης των 49 και 48 μβ αντίστοιχα.

Σημαντικές πιέσεις σημειώθηκαν στο εύρος επιτοκίων (spread) της ελληνικής 10ετίας έναντι των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων τον Απρίλιο καθώς αυξήθηκε κατά 60 μβ στις 275 μβ φτάνοντας στα ίδια επίπεδα με αυτά  του Ιουνίου 2019. Σύμφωνα με το μοντέλο αποτιμήσεων, το spread σε αυτό το επίπεδο θεωρείται «δίκαιο» από άποψη μακροοικονομικών στοιχείων. Τα θεμελιώδη μεγέθη με την μεγαλύτερη συμβολή σε αυτή την ανοδική μεταβολή εντοπίζονται στην επιδείνωση των προβλέψεων για την οικονομική δραστηριότητα το 2ο τρίμηνο του έτους αλλά και στην χειροτέρευση των δεικτών οικονομικού κλίματος.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με τον Δείκτη Κατανομής Κινδύνων της αγοράς κρατικών ομολόγων, η πιθανότητα περαιτέρω πιέσεων προς τα πάνω στο 10ετες spread (downside risk) έχει αντισταθμιστεί πλέον από την πιθανότητα για τάση προς χαμηλότερα spread (upside risk).

Ανοδικά κινήθηκε τον Απρίλιο ο Δείκτης Εταιρικών Ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς αντιστρέφοντας την  πτώση του δείκτη τον προηγούμενο μήνα καθώς κατέγραψε αύξηση της τάξης του 4,19% φτάνοντας τις 126 μονάδες. Συγκεκριμένα, η μεσοσταθμική απόδοση του δείκτη μειώθηκε κατά 58 μβ στο 9,14% στα τέλη Απριλίου χωρίς ωστόσο να κρατήσει αυτή τη δυναμική και το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου κατά τη διάρκεια του οποίου κατέγραψε απώλειες της τάξης των 67 μβ με την απόδοση να ανέρχεται στο 9,81% στις 11 Μαΐου λόγω της αναστολής διαπραγμάτευσης  για την μετοχή και τα ομόλογα της MLS, της υποβάθμισης του ΟΠΑΠ κατά μια βαθμίδα σε Β+ και αρνητικές προοπτικές από τον οίκο S&P.

Το οικονομικό περιβάλλον για τα εταιρικά ομόλογα του δείκτη συνεχίζει να είναι δυσχερές παρά την άνοδο του Απριλίου καθώς ο δείκτης οικονομικού κλίματος ESI υποχώρησε τον Απρίλιο κατά 9,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα φτάνοντας τις 99,3 μονάδες. Αντίστοιχα, ο δείκτης μεταποίησης PMI υποχώρησε τον ίδιο μήνα στο 29,5 από 42,5 τον Μάρτιο σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό στις προσδοκίες για την πορεία του μεταποιητικού τομέα.

Mar12

Επιτροπή «Ελλάδα 2021» Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Latests News

Επιτροπή «Ελλάδα 2021» Δελτίο Τύπου

 Σε μία στιγμή που το μυαλό μας στην Ελλάδα το απασχολούν σοβαρά ζητήματα, τα οποία δημιουργούν ανησυχία σε όλους μας και μας παράγουν δυσάρεστες σκέψεις, ο Tom Hanks και η Rita Wilson, δύο άνθρωποι που έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας, μας στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Προσκαλούν όλους να επισκεφτούν τον δικτυακό τόπο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και παρακινούν όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία των  200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η πορεία της Ελλάδας τα 200 αυτά χρόνια, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι και αυτά που μας ταλανίζουν σήμερα θα τα αντιμετωπίσουμε. Οι δύο διάσημοι ηθοποιοί, εκ των οποίων η μία είναι Ελληνίδα εξ αίματος και ο άλλος από επιλογή, μας το θυμίζουν με τον καλύτερο τρόπο!

Το βίντεο δεν κόστισε απολύτως τίποτα στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

 

Mar11

Νέο κατάστημα MANGO στο Mare West

Κατηγορία: Latests News

Νέο κατάστημα MANGO στο Mare West

Το διεθνές brand μόδας εγκαινιάζει την παρουσία του στην Πελοπόννησο με νέο κατάστημα στο Mare West

                                                                    

(Κόρινθος, 11 Μαρτίου 2020): Το κορυφαίο brand μόδας MANGO εγκαινιάζει την παρουσία του στην Κόρινθο με ένα νέο κατάστημα 490 τ.μ. στο εμπορικό πάρκο Mare West, στις 14 Μαρτίου.

Οι συλλογές γυναικείων και ανδρικών ρούχων και αξεσουάρ, που θα βρουν οι φίλοι του MANGO στο νέο κατάστημα, αντικατοπτρίζουν την ουσία του σύγχρονου μεσογειακού στυλ, με έμφαση στη λεπτομέρεια και τα υφάσματα.

Το διαχρονικό στυλ είναι βασικό χαρακτηριστικό του διεθνούς ισπανικού brand, ταυτόχρονα όμως κάθε σχέδιο αντανακλά τη ματιά στην τωρινή αισθητική και τις τάσεις της μόδας.      

Με ανοδική δραστηριότητα από το 1984, η MANGO εγκαινιάζει την παρουσία της στην Πελοπόννησο στις 14 Μαρτίου με ένα νέο κατάστημα στον απόλυτο εμπορικό προορισμό, το Mare West.

Με την είσοδο του ισπανικού brand, το Mare West ενισχύει περαιτέρω τον τομέα της μόδας, προσφέροντας μία πλήρη και ελκυστική γκάμα από κορυφαία διεθνή brands γυναικείας, ανδρικής και παιδικής ένδυσης. Ταυτόχρονα όμως αναδεικνύεται και σε κορυφαίο προορισμό διασκέδασης, προσφέροντας άριστες υπηρεσίες εστίασης, αναψυχής αλλά και άθλησης, σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής.

         Για τα κορυφαία brands μόδας, MARE WEST!

 

ΩΡΑΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ:

  • - Δευτέρα-Παρασκευή: 09.00-21.00
  • - Σάββατο: 09.00-20.00
Feb25

12η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων - Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Latests News

12η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων - Δελτίο Τύπου
Στις 16 Μαρτίου ανοίγει τις πύλες της για το αθηναϊκό κοινό η 12η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων. 16 – 21 Μαρτίου 2020

 

Για μια ακόμη χρονιά τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» - παραγωγοί από κάθε γωνιά του νομού μας, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό, στην πλατεία Συντάγματος από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου 2020. Το ενδιαφέρον για την φετινή Έκθεση είναι αυξημένο και οι διοργανωτές καταβάλουν προσπάθειες, ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για συμμετοχή, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω του περιορισμένου χώρου της αίθουσας.
 
Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία, όπως κάθε χρόνο, να γευτούν και να προμηθευτούν βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα, να ενημερωθούν από τους ίδιους τους παραγωγούς για τα προϊόντα της Λακωνίας, αλλά και γνωρίσουν τους τουριστικούς προορισμούς του νομού μας από τα περίπτερα των Δήμων μας. 
Επίσης θα μπορέσουν να γνωρίσουν την πλούσια πνευματική «παραγωγή» του τόπου, αφού θα μπορέσουν να ξεφυλλίσουν βιβλία Λακώνων συγγραφέων για θέματα όπως ο τοπικός γαστρονομικός πολιτισμός, οι παραδοσιακές συνταγές, η ιστορία του νομού, τα ήθη και τα έθιμα και όχι μόνο. 
 
Την ευθύνη διοργάνωσης της έκθεσης, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και αναμένεται κάθε χρόνο με μεγάλο ενδιαφέρον, έχει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» και σε αυτήν συμμετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί τυποποιημένων λακωνικών προϊόντων. 
 
Συνδιοργανωτές στη σημαντική αυτή προσπάθεια, είναι οι Δήμοι του Νομού, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, και οι θεσμικοί φορείς του νομού. 
 
Σας προσκαλούμε λοιπόν να γνωρίσετε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Λακωνίας, από την 16 έως τις 21 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σταθμού Μετρό «Σύνταγμα». 
                                                                    Γραφείο Τύπου
                                                      «Γιορτής Ελιάς και Λαδιού»
Feb20

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει το ελληνικό ελαιόλαδο ως υποστηρικτής του 5ου διεθνούς διαγωνισμού ATHIOOC

Κατηγορία: Latests News

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει το ελληνικό ελαιόλαδο ως υποστηρικτής του 5ου διεθνούς διαγωνισμού ATHIOOC

Η στήριξη της αγροτικής οικονομίας και των επιμέρους τομέων, που συνθέτουν την ελληνική παραγωγή, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Τράπεζα Πειραιώς. Το σκοπό αυτό εξυπηρετεί και η ανάδειξη της ελληνικής ελαιοπαραγωγής και η εξάπλωση της φήμης του εθνικού προϊόντος, του ελληνικού ελαιόλαδου,  διεθνώς. Με τον τρόπο αυτό είναι εφικτή η αύξηση της προστιθέμενης αξίας, που μπορεί να προσφέρει το ελληνικό ελαιόλαδο στην εθνική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς είναι υποστηρικτής του 5ου διεθνούς διαγωνισμού ελαιόλαδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC), που θα πραγματοποιηθεί 2-4 Απριλίου 2020, στη Λέσβο, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του ΠΙΟΠ.

Στο διαγωνισμό θα βραβευτούν, μετά από αξιολόγηση, τα καλύτερα ελαιόλαδα βάσει των ποιοτικών κριτηρίων του Διεθνούς Γραφείου Ελαιοκομίας (International Olive Council, IOC). Εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί απ’ όλον τον κόσμο συμμετέχουν στο διαγωνισμό με την αποστολή δειγμάτων, χωρίς τη φυσική τους παρουσία. Tα ελαιόλαδα αξιολογούνται από 20μελή διεθνή κριτική επιτροπή, η διαδικασία αξιολόγησης είναι κλειστή στο κοινό και η οργανοληπτική δοκιμή των ελαιόλαδων είναι «τυφλή».

Μέχρι σήμερα, στο διαγωνισμό Athena έχουν συμμετάσχει ελαιόλαδα από: Αλγερία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, HΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Κροατία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Σλοβενία, Τουρκία, Τυνησία, Σαουδική Αραβία, Χιλή και την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική για τις εταιρείες τυποποίησης ελαιόλαδου, καθώς πέραν της εμπειρίας από μια διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, έχουν τη δυνατότητα  να διεκδικήσουν μια διάκριση, που θα τους δώσει ένα επιπλέον εμπορικό πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές.

Η τελετή απονομής των βραβείων, για τα καλύτερα ελαιόλαδα, θα γίνει στις 16 Μαΐου 2020 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.  

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό ATHIOOC υποβάλλονται μέχρι και τις 6.3.2020 έντυπα ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.athenaoliveoil.gr/el/.

Feb17

Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Κατηγορία: Latests News

Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Στο Ναύπλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Στο εμβληματικό «Βουλευτικό» του Ναυπλίου, όπου από το 1825 έως το 1826 στεγάστηκε η Βουλή των Ελλήνων, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, σε εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος της Επιτροπής για τα 200 χρόνια του σύγχρονου ελληνικού κράτους, που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλίου. «Η επιλογή μας να αρχίσουμε τις επαφές μας με τους δήμους από το Ναύπλιο σχετίζεται σίγουρα με το γεγονός ότι εδώ ο ιστορικός χρόνος αναφορικά με την επανάσταση υπήρξε εξαιρετικά πυκνός και ότι οι πρωταγωνιστές της επανάστασης άφησαν εδώ ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους», επεσήμανε στην έναρξη της ομιλίας της η κυρία Αγγελοπούλου και προσέθεσε ότι «η επιλογή του Ναυπλίου έχει να κάνει και με το γεγονός ότι στη δημοτική αρχή υπήρχαν ήδη ώριμες σκέψεις και προτάσεις που άφηναν ανοικτό, ευρύ πεδίο συνεργασίας με την Επιτροπή». 

Η κυρία Αγγελοπούλου απευθυνόμενη στους πολίτες στην κατάμεστη αίθουσα έδωσε έμφαση στην ευκαιρία αναστοχασμού που δίνει η επέτειος των 200 χρόνων. «Ως Επιτροπή», είπε η κυρία Αγγελοπούλου, «θέλουμε με τις εκδηλώσεις που θα γίνουν να αναδειχθεί όχι μόνο το ιστορικό γεγονός της επανάστασης αλλά και το τι έγινε μετά. Πώς προχωρήσαμε. Να περιγράψουμε στον εαυτό μας και στους άλλους “ποιοι είμαστε”, “πώς είναι η Ελλάδα σήμερα”, να τιμήσουμε ανθρώπους των οποίων η παρουσία μας σημάδεψε. Ανθρώπους που στήριξαν τον τόπο τους ως ευεργέτες, που έκαναν την Ελλάδα γνωστή ως αθλητές, που έγραψαν το όνομα τους στα βιβλία της επιστήμης ή στον βωμό της τέχνης. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί και κάθε πόλη έχει τους δικούς της». 

Σημείωσε, βεβαίως, ότι «αυτό δε σημαίνει πως η ίδια η επανάσταση και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη γέννηση του κράτους  μας θα μείνει εκτός των δράσεων και των εκδηλώσεων που θα γίνουν το 2021». Κάθε άλλο, καθώς, όπως δείχνει και το παράδειγμα του Ναυπλίου, «κάθε σημείο της πόλης έχει αναφορά στην Ιστορία αυτή». Στο πλαίσιο αυτό, στήριξε την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Κωστούρος, να γίνει η ίδια η πόλη ένα μεγάλο ιστορικό πάρκο με χρήση των νέων τεχνολογιών, ώστε να αποτελέσει ένα τυπικό παράδειγμα για το πώς η ανάδειξη της ιστορίας της πόλης είναι ταυτόχρονα ένα παράθυρο προς το μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παράρτημα του ερευνητικού κέντρου του Πανεπιστημίου Xάρβαρντ, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο Ναύπλιο, και στην ανάγκη ενίσχυσης των ευκαιριών που προσφέρει στα παιδιά της πόλης. Στόχο στον οποίο προσφέρθηκε να βοηθήσει και η ίδια προσωπικά, λόγω των στενών δεσμών που διατηρεί με το κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα. 

Για την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», σύμφωνα με την κυρία Αγγελοπούλου «η επέτειος των διακοσίων χρόνων, είναι μια ευκαιρία να διατυπώσουμε την επιθυμία μας για το αύριο». «Και αυτή η κουβέντα αφορά κάθε κοινότητα, είτε αυτή είναι ΟΤΑ, είτε κάποια επαγγελματική ένωση, είτε κάποιο σωματείο. Γιατί πολλά από αυτά που επιθυμούμε προκειμένου η χώρα μας να έχει τη θέση που της αρμόζει, ξεκινάνε από εμάς» είπε χαρακτηριστικά. «Το δικαίωμα στον δημόσιο χώρο, το δικαίωμα να φτάσεις στο σπίτι σου με ασφάλεια χωρίς να σε σκοτώσει κάποιο αυτοκίνητο, ή να μπορείς να περπατήσεις στο πεζοδρόμιο, το δικαίωμα στη ζωή όταν χρειάζεσαι αίμα, ή μυελό των οστών, το δικαίωμα στην καθαρή θάλασσα, στο φυσικό τοπίο χωρίς χωματερές, όλα αυτά, δεν νοείται να περιμένουμε από “τον άλλον” να μας τα εξασφαλίσει» τόνισε η κυρία Αγγελοπούλου. «Είναι δικαιώματα που θα τα κατοχυρώσει η κοινότητα, αποφασίζοντας επί της ουσίας τι είδους χώρα, πόλη, γειτονιά θέλουμε να έχουμε. Και το 2021 είναι ιδανική χρονιά για να γίνει αυτή η συζήτηση και να ξεκινήσουν πολλά από αυτά που θα αποφασίσουμε ότι θέλουμε». 

Σε κάθε πρόταση που θα κινηθεί στο πνεύμα που περιγράφεται παραπάνω, η Επιτροπή θα σταθεί συμπαραστάτης κι αρωγός με τις δυνάμεις που διαθέτει. Κι αυτό, διότι, όπως με έμφαση κατέστησε σαφές η κυρία Αγγελοπούλου «οι πόροι της επιτροπής, τόσο για τη λειτουργία της όσο και για την υποστήριξη των εκδηλώσεων που θα γίνουν, προέρχονται αποκλειστικά από χορηγίες και τα όποια έσοδα προκύψουν, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου. Αν και κάποιοι καλοθελητές παριστάνουν ότι το αγνοούν». «Η Επιτροπή περιμένει τις προτάσεις όλων μέσα από το site της Επιτροπής και ελπίζουμε ότι η συλλογή πόρων θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές» κατέληξε στην ομιλία της η κυρία Αγγελοπούλου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος τόνισε ότι «200 χρόνια επαναπαύεται στις δάφνες των προγόνων του κι αφού απολογηθεί γι’ αυτό θέλει να δημιουργήσει πάνω σ’ αυτές τις δάφνες για να παραδώσει με νέους όρους στη νέα γενιά   την ιστορία, τις προσωπικότητες του τόπου τους με το βλέμμα στο μέλλον». «Το 2021» συνέχισε ο κ. Κωστούρος, «είναι μια τεράστια ευκαιρία- τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2004 με την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, προσπάθεια της οποίας ηγήθηκε η κ. Αγγελοπούλου- να ενωθούμε, να συστρατευθούμε για να πετύχουμε την Ελλάδα που θέλουμε».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές του νομού Γιάννης Ανδριανός (ΝΔ), Γιάννης Γκιόλας (ΣΥΡΙΖΑ),  Ανδρέας Πουλάς (ΚΙΝΑΛ), τα μέλη της Εφορείας Τιμής που συνεστήθη στο Ναύπλιο για τη διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων κ.κ. Στέλιος Περράκης, Γιάννης Πανούσης, Γιάννης Βακαρέλης, Γιάννης Πετρόπουλος, Ιωάννα Παπαντωνίου, Γιάννης Μεταξάς, Κώστας Μαυριάς, Γιάννης  Μανιάτης, Αλέξανδρος Μπότσος, Δημήτρης Χαραλάμπης και πλήθος κόσμου. 

Νωρίτερα, το απόγευμα την κυρία Αγγελοπούλου υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα μέλη της Εφορείας Τιμής του Ναυπλίου. Επίσης η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ξεναγήθηκε στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο από την διάσημη ενδυματολόγο και Πρόεδρο του ΔΣ του κ. Ιωάννα Παπαντωνίου. 

Feb14

Το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Κατηγορία: Latests News

Το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

IMG 2776 20x25 BW

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η Επιτροπή λειτουργεί αποκλειστικά με ίδιους πόρους, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Σκοπός της είναι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου της Επανάστασης του 1821, να μην είναι μόνο αφορμή για λαμπρούς εορτασμούς, αλλά και ευκαιρία, προκειμένου να αναδείξουμε την Ελλάδα ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό Ευρωπαϊκό κράτος και να καταθέσουμε το όραμά μας για την Ελλάδα του αύριο. 

Το σήμα επιχειρεί να αποτυπώσει την πολυκύμαντη διαδρομή του Ελληνικού κράτους, με τις επιτυχίες και τις δύσκολες στιγμές που την σημάδεψαν, αλλά και να αναδείξει την ανάγκη της «φυγής προς τα εμπρός», με τους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον. 

Το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι χορηγία της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), και αναπτύχθηκε από το Beetroot Design Group.

Από το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε το διαδικτυακό του ταξίδι και ο ιστότοπος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»: 

www.greece2021.gr

Feb12

Greek Fixed Income Monitor

Κατηγορία: Latests News

Greek Fixed Income Monitor

Με Ιστορικο Υψηλο το Ξεκινημα για το 2020

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε η εγχώρια ομολογιακή αγορά στις αρχές του 2020 σημειώνοντας στα τέλη Ιανουαρίου νέο ιστορικό υψηλό. Το κλίμα βελτίωσης που πλαισιώνει τα θεμελιώδη της οικονομίας ενίσχυσαν η πρόσφατη αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch, η επιτυχημένη έκδοση του 15ετούς ομολόγου αλλά και οι προσδοκίες για άρση των περιορισμών διακράτησης κρατικών ομολόγων από τον εγχώριο τραπεζικό τομέα.

Συγκεκριμένα, η ελληνική αγορά κρατικών ομολόγων χαρακτηρίστηκε ως η πλέον επικερδής για το 2019 καθώς η απόδοση στην λήξη (YtM) του δείκτη σημείωσε έντονη αποκλιμάκωση από το 4,07% το 2018 στο 1,31% στα τέλη του 2019. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης κατέγραψε σημαντικά κέρδη της τάξης του 29,6% φτάνοντας τις 635 μονάδες. Παρά τις οριακές μεταβολές του δείκτη τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο υπήρξε συνέχεια του ανοδικού ράλι στα κρατικά ομόλογα με τον δείκτη να ενισχύεται κατά 2,41 % στις 650,4 μονάδες.

Η κίνηση της Fitch στις 24 Ιανουαρίου για αναβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου κατά μια βαθμίδα στο BB αλλά και των προοπτικών από σταθερές σε θετικές, εξέπληξε τις αγορές με το YtM της ελληνικής 10ετίας να καταγράφει κέρδη της τάξης των 8 μβ στο 1,12% το διάστημα μετά την αναβάθμιση. Η αμέσως επόμενη προγραμματισμένη απόφαση πιστοληπτικής διαβάθμισης θα γίνει από την Scope Ratings στις αρχές Μαρτίου ενώ ενδιαφέρον θα έχουν οι αποφάσεις των οίκων S&P, DBRS και Moody’s τον Απρίλιο και Μάιο αντίστοιχα.

Η αναβάθμιση της Fitch δημιούργησε θετική δυναμική για το πρόγραμμα δανεισμού του ΟΔΔΗΧ για το έτος με την έκδοση του 15ετούς ομολόγου στις 27 Ιανουαρίου να υπερκαλύπτεται κατά 7,5 φορές. Συγκεκριμένα, το βιβλίο προσφορών ξεπέρασε τα €18 δις με την κατανομή των ενδιαφερομένων να αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος της από διεθνείς μακροπρόθεσμους επενδυτές (μόλις το 5% του συνόλου προήρθε από Hedge Funds). Το ομόλογο με λήξη τον Φεβρουάριο του 2035 τιμολογήθηκε με κουπόνι 1,875% με το επενδυτικό ενδιαφέρον να συνεχίζεται και στην δευτερογενή αγορά καθώς το YtM έφτασε το 1,716%.

Αντίστοιχα με το προηγούμενο έτος τα εγχώρια εταιρικά ομόλογα κατέγραψαν σημαντική άνοδο τον πρώτο μήνα του 2020 με το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών να ενισχύεται παρά την χαμηλή εμπορευσιμότητα της αγοράς κυρίως λόγω των ακόμα υψηλών αποδόσεων αλλά και των φορολογικών κινήτρων για αγορές εταιρικών ομολόγων όπως η απαλλαγή των ξένων επενδυτών από τον φόρο εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης στους τόκους.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Εταιρικών Ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύθηκε 0,62% στα τέλη Ιανουαρίου φτάνοντας τις 138,7 μονάδες. H μεσοσταθμική απόδοση στην λήξη των ομολόγων του Δείκτη κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξης των 17 μβ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα φτάνοντας το 3,86%. Παρά την αποκλιμάκωση απόδοσης του δείκτη αυτή παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα χωρίς να ακολουθεί την καθοδική τάση που παρατηρείται στην αγορά κρατικών ομολόγων. Ο βασικός λόγος που το μεσοσταθμικό YtM παραμένει σε υψηλά επίπεδα προέρχεται κυρίως από την ανομοιογένεια στα YtM των ομολόγων του δείκτη. Συγκεκριμένα, στα τέλη Ιανουαρίου περισσότερο από το 70% των ομολόγων του δείκτη είχαν YtM χαμηλότερο από την μέση απόδοση ενώ μόλις 4 ομόλογα παρουσιάζουν δραματικά υψηλά YtM άνω του 10%.

Σε ετήσια βάση η αρνητική συνολική απόδοση του δείκτη το 2018 (-1.53%) αντιστράφηκε το 2019 (4,36%) παρά τις πιέσεις που σημειώθηκαν σε κάποιες επιμέρους εκδόσεις του δείκτη μέσα στο έτος (MLS, Intralot). Σε αυτά τα πλαίσια η Ελλάκτωρ προχώρησε σε νέα έκδοση τον Ιανουάριο συμπληρωματική αυτής των €600 εκ τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, το νέο 5ετές ομόλογο υπερκαλύφθηκε 4 φορές με κουπόνι 6,375% αντλώντας κεφάλαια ύψους €70 εκ τα οποία προορίζονται για την κάλυψη κεφαλαιουχικών δαπανών.

Το ευνοϊκό κλίμα αναμένεται να φέρει και νέες ομολογιακές εκδόσεις το επόμενο διάστημα με τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Lamda Development τους βασικούς εκδότες. Επιπλέον, δεν αποκλείεται και η ανάκληση υφιστάμενων εκδόσεων και αντικατάσταση τους με έκδοση νέων ομολογιακών τίτλων με κύριο στόχο την εκμετάλλευση του κλίματος χαμηλότερων επιτοκίων.

Jan10

Εγκαίνια του δεύτερου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Ναύπλιο

Κατηγορία: Latests News

Εγκαίνια του δεύτερου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Ναύπλιο

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρότυπο ανακύκλωσης στην Ευρώπη

Εγκαίνια του δεύτερου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Ναύπλιο

Τα εγκαίνια του δεύτερου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, πραγματοποίησε στο Ναύπλιο, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το Ναύπλιο είναι μια από τις πέντε πόλεις (Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Ιωάννινα και Ανδρός) που μετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης». 

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η Ελλάδα  μας μπορεί να γίνει χώρα πρότυπο στην ανακύκλωση και κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν τη νέα γενιά που διεκδικεί ένα ανθρώπινο περιβάλλον για το μέλλον.

Τα εγκαίνια του Πολυχώρου, του πρώτου εκτός Αττικής,  έγιναν στο Λιμάνι της πόλης (νέος σταθμός ΟΣΕ), παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου. Παρόντες ήταν, επίσης, ο βουλευτής Αργολίδος του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Πουλάς, οι δήμαρχοι Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οργάνωσης Ανακύκλωσης κ. Νίκος Χιωτάκης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα περιβάλλοντος κ. Γιώργος Κρεμλής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές της Ε και Στ’ τάξης των πέντε δημοτικών σχολείων του Ναυπλίου και η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου. 

Ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος προσφωνώντας τον υπουργό Εσωτερικών, μεταξύ άλλων είπε ότι όλοι πρέπει να βαδίσουμε τον δρόμο της ανακύκλωσης, επισημαίνοντας ότι η ανταπόδοση στη διαδικασία ανακύκλωσης για τους ενήλικες έχει ιδιαίτερη σημασία.

«Ξεκινάμε από εδώ με μια πολύ μεγάλη ελπίδα. Τα παιδιά θα επιβάλλουν στους μεγαλύτερους πώς πρέπει να ανακυκλώνουμε και πώς πρέπει να φερόμαστε», είπε ο κ. Κωστούρος.

Ο Περιφερειάρχης κ. Π. Νίκας επισήμανε ότι από τα παιδιά θα ξεκινήσει η μεγάλη αλλαγή στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών για τη μεγάλη συμβολή του στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει την Περιφέρεια επί 30 χρόνια. Ο κ. Νίκας, αναφερόμενος στην ανάγκη ανακύκλωσης, μίλησε για πλούτο που χάνεται μέχρι σήμερα στις χωματερές. Ένας πλούτος, ο οποίος, όπως είπε, μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη. Κάλεσε εκπαιδευτικούς και μαθητές, να συμβάλλουν με τη δράση και τη συμπεριφορά τους στην αλλαγή νοοτροπίας ώστε να αξιοποιούνται τα ανακυκλώσιμα υλικά. Και ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκος γιατί είναι δίπλα στα προβλήματα της κοινωνίας με πράξεις και όχι με λόγια, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικακος είπε: 

«Σεβασμιώτατε, κ. Περιφερειάρχη, κ. Δήμαρχε, κ. Βουλευτή, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, πρώτα από όλα όμως, αγαπητά παιδιά, μαθητές και μαθήτριες. Ξεκινώ από σας γιατί εσείς θα γίνετε πρωταγωνιστές μιας μεγάλης αλλαγής.

Η πατρίδα μας στην ανακύκλωση, δυστυχώς μέχρι τώρα, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης. Η φιλοδοξία μας είναι να περάσουμε στις πρώτες θέσεις. Και αυτοί που θα πρωταγωνιστήσουν και θα οδηγήσουν την Ελλάδα μπροστά, είσαστε εσείς.

Για μένα είναι ξεχωριστή χαρά που βρίσκομαι μαζί σας στο Ναύπλιο, μια όμορφη και ιστορική πόλη που αξίζει τα καλύτερα και βρίσκεται σε έναν πολύ καλό δρόμο.

Η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί εγκαινιάζουμε σήμερα αυτόν τον χώρο της ανακύκλωσης στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.  Διαλέξαμε τον Δήμο του Ναυπλίου γιατί είναι η ιστορική πρωτεύουσα, γιατί συμβολίζει πάντοτε την τάση για καινοτομία και αλλαγή αλλά και τη συνέχεια του ελληνικού κράτους.

Είμαι σίγουρος ότι το πρόγραμμα θα πετύχει με τη συνδρομή του Συστήματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Θέλω να ευχαριστήσω την Ανταποδοτική Ανακύκλωση για τη συμβολή της, γιατί αυτός ο χώρος που βλέπετε και άλλοι 45 παρόμοιοι χώροι στους 5 δήμους που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, προσφέρονται στους δήμους δωρεάν. Χωρίς να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ. Και αυτή η κίνηση στις μέρες μας εκτιμάται και είναι πάρα πολύ θετική και ουσιαστική και δίνει το παράδειγμα πώς η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί να βοηθήσει στο να αλλάξουμε συνήθειες.

Πιστεύω βαθύτατα ότι το μέλλον του τόπου, ο πολιτισμός και η ζωή μας, μπορούν να γίνουν καλύτεροι αν αυτό το σύστημα πετύχει.  Πιστεύω ότι το σύστημα αυτό θα επιτύχει χάρη στα παιδιά. Τα παιδιά ξέρουν καλύτερα από μας το μέλλον, γιατί εκείνα είναι το μέλλον και εκείνα θα ζήσουν πολύ περισσότερο από μας στο μέλλον».

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τα παιδιά να κάνουν ανακύκλωση στο σπίτι και να προτρέψουν στη διαδικασία αυτή και τους γονείς τους, επισημαίνοντας ότι η ανακύκλωση μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση των δημοτικών τελών.

«Αυτό που μέχρι χθες ήταν σκουπίδι μπορεί στη συνέχεια να πωληθεί. Και από αυτά τα χρήματα κερδίζουν όλοι. Οι γονείς, τα παιδιά, οι οικογένειες, οι Δήμοι, η πατρίδα μας, ο πολιτισμός μας. Γιατί δεν γίνεται να αναπτυχθεί περαιτέρω τουριστικά το Ναύπλιο και η Πελοπόννησος εάν δεν ξεπεράσουμε καταστάσεις απολίτιστης συμπεριφοράς στη διαχείριση των απορριμμάτων. Παιδιά, πιστεύω πάρα πολύ σε εσάς και νομίζω ότι είμαστε όλοι μια ομάδα. Είμαστε όλοι μια ομάδα;

Παιδιά: Ναι…»

Ο κ. Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Γ. Κρεμλή για τις προτάσεις και το έργο του στην προώθηση της ανακύκλωσης και στη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής γύρω από τα θέματα του περιβάλλοντος, της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της κυκλικής οικονομίας.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Θέλω να σας μεταφέρω τη χαρά και την ικανοποίηση του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του προγράμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει μάχες για το περιβάλλον προτού γίνει πρωθυπουργός. Και η συνδρομή του είναι τεράστια σε αυτήν την προσπάθεια. Είμαι δε, βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και θα υποστηρίξει το πρόγραμμα μέχρι τέλους.

Η συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με τους Δήμους και τις περιφέρειες είναι στενότατη. Αυτό ισχύει και για το Δήμο Ναυπλιέων και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εκλαμβάνω τις ευχαριστίες ως σταθερό σύνδεσμο για τη μεταξύ μας συνεργασία διότι θέλουμε να δώσουμε νέα ισχύ και νέες αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση. Αυτή η κυβέρνηση και αυτό το υπουργείο Εσωτερικών αισθάνεται ότι με την Αυτοδιοίκηση είναι από την ίδια πλευρά του λόφου.

Τέλος, θέλω να θυμίσω κάτι το οποίο θεωρώ σπουδαίο. Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι. Να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, να αφήνουμε πίσω προκαταλήψεις και ιδεοληψίες και να μη κάνουμε διακρίσεις μεταξύ μας. Είμαστε ένας τόπος ελεύθερος, ελεύθερων ανθρώπων που μπορούμε όλοι να έχουμε τις ιδέες και τις απόψεις μας. Πάντα όμως είμαστε ένας τόπος ανθρώπων που αγαπούν και λατρεύουν την πατρίδα τους και ενώνουν τις προσπάθειές τους ειδικά στα δύσκολα. Όποια δυσκολία και να βρούμε μπροστά μας, οι Έλληνες ενωμένοι θα την αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά».

 anakyklosi

[12 3 4 5  >>