Φεβ14

Το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

IMG 2776 20x25 BW

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η Επιτροπή λειτουργεί αποκλειστικά με ίδιους πόρους, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Σκοπός της είναι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου της Επανάστασης του 1821, να μην είναι μόνο αφορμή για λαμπρούς εορτασμούς, αλλά και ευκαιρία, προκειμένου να αναδείξουμε την Ελλάδα ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό Ευρωπαϊκό κράτος και να καταθέσουμε το όραμά μας για την Ελλάδα του αύριο. 

Το σήμα επιχειρεί να αποτυπώσει την πολυκύμαντη διαδρομή του Ελληνικού κράτους, με τις επιτυχίες και τις δύσκολες στιγμές που την σημάδεψαν, αλλά και να αναδείξει την ανάγκη της «φυγής προς τα εμπρός», με τους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον. 

Το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι χορηγία της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), και αναπτύχθηκε από το Beetroot Design Group.

Από το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε το διαδικτυακό του ταξίδι και ο ιστότοπος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»: 

www.greece2021.gr

Φεβ12

Greek Fixed Income Monitor

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Greek Fixed Income Monitor

Με Ιστορικο Υψηλο το Ξεκινημα για το 2020

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε η εγχώρια ομολογιακή αγορά στις αρχές του 2020 σημειώνοντας στα τέλη Ιανουαρίου νέο ιστορικό υψηλό. Το κλίμα βελτίωσης που πλαισιώνει τα θεμελιώδη της οικονομίας ενίσχυσαν η πρόσφατη αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch, η επιτυχημένη έκδοση του 15ετούς ομολόγου αλλά και οι προσδοκίες για άρση των περιορισμών διακράτησης κρατικών ομολόγων από τον εγχώριο τραπεζικό τομέα.

Συγκεκριμένα, η ελληνική αγορά κρατικών ομολόγων χαρακτηρίστηκε ως η πλέον επικερδής για το 2019 καθώς η απόδοση στην λήξη (YtM) του δείκτη σημείωσε έντονη αποκλιμάκωση από το 4,07% το 2018 στο 1,31% στα τέλη του 2019. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης κατέγραψε σημαντικά κέρδη της τάξης του 29,6% φτάνοντας τις 635 μονάδες. Παρά τις οριακές μεταβολές του δείκτη τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο υπήρξε συνέχεια του ανοδικού ράλι στα κρατικά ομόλογα με τον δείκτη να ενισχύεται κατά 2,41 % στις 650,4 μονάδες.

Η κίνηση της Fitch στις 24 Ιανουαρίου για αναβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου κατά μια βαθμίδα στο BB αλλά και των προοπτικών από σταθερές σε θετικές, εξέπληξε τις αγορές με το YtM της ελληνικής 10ετίας να καταγράφει κέρδη της τάξης των 8 μβ στο 1,12% το διάστημα μετά την αναβάθμιση. Η αμέσως επόμενη προγραμματισμένη απόφαση πιστοληπτικής διαβάθμισης θα γίνει από την Scope Ratings στις αρχές Μαρτίου ενώ ενδιαφέρον θα έχουν οι αποφάσεις των οίκων S&P, DBRS και Moody’s τον Απρίλιο και Μάιο αντίστοιχα.

Η αναβάθμιση της Fitch δημιούργησε θετική δυναμική για το πρόγραμμα δανεισμού του ΟΔΔΗΧ για το έτος με την έκδοση του 15ετούς ομολόγου στις 27 Ιανουαρίου να υπερκαλύπτεται κατά 7,5 φορές. Συγκεκριμένα, το βιβλίο προσφορών ξεπέρασε τα €18 δις με την κατανομή των ενδιαφερομένων να αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος της από διεθνείς μακροπρόθεσμους επενδυτές (μόλις το 5% του συνόλου προήρθε από Hedge Funds). Το ομόλογο με λήξη τον Φεβρουάριο του 2035 τιμολογήθηκε με κουπόνι 1,875% με το επενδυτικό ενδιαφέρον να συνεχίζεται και στην δευτερογενή αγορά καθώς το YtM έφτασε το 1,716%.

Αντίστοιχα με το προηγούμενο έτος τα εγχώρια εταιρικά ομόλογα κατέγραψαν σημαντική άνοδο τον πρώτο μήνα του 2020 με το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών να ενισχύεται παρά την χαμηλή εμπορευσιμότητα της αγοράς κυρίως λόγω των ακόμα υψηλών αποδόσεων αλλά και των φορολογικών κινήτρων για αγορές εταιρικών ομολόγων όπως η απαλλαγή των ξένων επενδυτών από τον φόρο εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης στους τόκους.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Εταιρικών Ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύθηκε 0,62% στα τέλη Ιανουαρίου φτάνοντας τις 138,7 μονάδες. H μεσοσταθμική απόδοση στην λήξη των ομολόγων του Δείκτη κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξης των 17 μβ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα φτάνοντας το 3,86%. Παρά την αποκλιμάκωση απόδοσης του δείκτη αυτή παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα χωρίς να ακολουθεί την καθοδική τάση που παρατηρείται στην αγορά κρατικών ομολόγων. Ο βασικός λόγος που το μεσοσταθμικό YtM παραμένει σε υψηλά επίπεδα προέρχεται κυρίως από την ανομοιογένεια στα YtM των ομολόγων του δείκτη. Συγκεκριμένα, στα τέλη Ιανουαρίου περισσότερο από το 70% των ομολόγων του δείκτη είχαν YtM χαμηλότερο από την μέση απόδοση ενώ μόλις 4 ομόλογα παρουσιάζουν δραματικά υψηλά YtM άνω του 10%.

Σε ετήσια βάση η αρνητική συνολική απόδοση του δείκτη το 2018 (-1.53%) αντιστράφηκε το 2019 (4,36%) παρά τις πιέσεις που σημειώθηκαν σε κάποιες επιμέρους εκδόσεις του δείκτη μέσα στο έτος (MLS, Intralot). Σε αυτά τα πλαίσια η Ελλάκτωρ προχώρησε σε νέα έκδοση τον Ιανουάριο συμπληρωματική αυτής των €600 εκ τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, το νέο 5ετές ομόλογο υπερκαλύφθηκε 4 φορές με κουπόνι 6,375% αντλώντας κεφάλαια ύψους €70 εκ τα οποία προορίζονται για την κάλυψη κεφαλαιουχικών δαπανών.

Το ευνοϊκό κλίμα αναμένεται να φέρει και νέες ομολογιακές εκδόσεις το επόμενο διάστημα με τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Lamda Development τους βασικούς εκδότες. Επιπλέον, δεν αποκλείεται και η ανάκληση υφιστάμενων εκδόσεων και αντικατάσταση τους με έκδοση νέων ομολογιακών τίτλων με κύριο στόχο την εκμετάλλευση του κλίματος χαμηλότερων επιτοκίων.

Ιαν10

Εγκαίνια του δεύτερου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Ναύπλιο

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Εγκαίνια του δεύτερου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Ναύπλιο

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρότυπο ανακύκλωσης στην Ευρώπη

Εγκαίνια του δεύτερου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Ναύπλιο

Τα εγκαίνια του δεύτερου Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, πραγματοποίησε στο Ναύπλιο, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το Ναύπλιο είναι μια από τις πέντε πόλεις (Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Ιωάννινα και Ανδρός) που μετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης». 

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η Ελλάδα  μας μπορεί να γίνει χώρα πρότυπο στην ανακύκλωση και κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν τη νέα γενιά που διεκδικεί ένα ανθρώπινο περιβάλλον για το μέλλον.

Τα εγκαίνια του Πολυχώρου, του πρώτου εκτός Αττικής,  έγιναν στο Λιμάνι της πόλης (νέος σταθμός ΟΣΕ), παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου. Παρόντες ήταν, επίσης, ο βουλευτής Αργολίδος του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Πουλάς, οι δήμαρχοι Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οργάνωσης Ανακύκλωσης κ. Νίκος Χιωτάκης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα περιβάλλοντος κ. Γιώργος Κρεμλής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές της Ε και Στ’ τάξης των πέντε δημοτικών σχολείων του Ναυπλίου και η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου. 

Ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος προσφωνώντας τον υπουργό Εσωτερικών, μεταξύ άλλων είπε ότι όλοι πρέπει να βαδίσουμε τον δρόμο της ανακύκλωσης, επισημαίνοντας ότι η ανταπόδοση στη διαδικασία ανακύκλωσης για τους ενήλικες έχει ιδιαίτερη σημασία.

«Ξεκινάμε από εδώ με μια πολύ μεγάλη ελπίδα. Τα παιδιά θα επιβάλλουν στους μεγαλύτερους πώς πρέπει να ανακυκλώνουμε και πώς πρέπει να φερόμαστε», είπε ο κ. Κωστούρος.

Ο Περιφερειάρχης κ. Π. Νίκας επισήμανε ότι από τα παιδιά θα ξεκινήσει η μεγάλη αλλαγή στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών για τη μεγάλη συμβολή του στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει την Περιφέρεια επί 30 χρόνια. Ο κ. Νίκας, αναφερόμενος στην ανάγκη ανακύκλωσης, μίλησε για πλούτο που χάνεται μέχρι σήμερα στις χωματερές. Ένας πλούτος, ο οποίος, όπως είπε, μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη. Κάλεσε εκπαιδευτικούς και μαθητές, να συμβάλλουν με τη δράση και τη συμπεριφορά τους στην αλλαγή νοοτροπίας ώστε να αξιοποιούνται τα ανακυκλώσιμα υλικά. Και ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκος γιατί είναι δίπλα στα προβλήματα της κοινωνίας με πράξεις και όχι με λόγια, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικακος είπε: 

«Σεβασμιώτατε, κ. Περιφερειάρχη, κ. Δήμαρχε, κ. Βουλευτή, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, πρώτα από όλα όμως, αγαπητά παιδιά, μαθητές και μαθήτριες. Ξεκινώ από σας γιατί εσείς θα γίνετε πρωταγωνιστές μιας μεγάλης αλλαγής.

Η πατρίδα μας στην ανακύκλωση, δυστυχώς μέχρι τώρα, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης. Η φιλοδοξία μας είναι να περάσουμε στις πρώτες θέσεις. Και αυτοί που θα πρωταγωνιστήσουν και θα οδηγήσουν την Ελλάδα μπροστά, είσαστε εσείς.

Για μένα είναι ξεχωριστή χαρά που βρίσκομαι μαζί σας στο Ναύπλιο, μια όμορφη και ιστορική πόλη που αξίζει τα καλύτερα και βρίσκεται σε έναν πολύ καλό δρόμο.

Η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί εγκαινιάζουμε σήμερα αυτόν τον χώρο της ανακύκλωσης στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.  Διαλέξαμε τον Δήμο του Ναυπλίου γιατί είναι η ιστορική πρωτεύουσα, γιατί συμβολίζει πάντοτε την τάση για καινοτομία και αλλαγή αλλά και τη συνέχεια του ελληνικού κράτους.

Είμαι σίγουρος ότι το πρόγραμμα θα πετύχει με τη συνδρομή του Συστήματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Θέλω να ευχαριστήσω την Ανταποδοτική Ανακύκλωση για τη συμβολή της, γιατί αυτός ο χώρος που βλέπετε και άλλοι 45 παρόμοιοι χώροι στους 5 δήμους που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, προσφέρονται στους δήμους δωρεάν. Χωρίς να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ. Και αυτή η κίνηση στις μέρες μας εκτιμάται και είναι πάρα πολύ θετική και ουσιαστική και δίνει το παράδειγμα πώς η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί να βοηθήσει στο να αλλάξουμε συνήθειες.

Πιστεύω βαθύτατα ότι το μέλλον του τόπου, ο πολιτισμός και η ζωή μας, μπορούν να γίνουν καλύτεροι αν αυτό το σύστημα πετύχει.  Πιστεύω ότι το σύστημα αυτό θα επιτύχει χάρη στα παιδιά. Τα παιδιά ξέρουν καλύτερα από μας το μέλλον, γιατί εκείνα είναι το μέλλον και εκείνα θα ζήσουν πολύ περισσότερο από μας στο μέλλον».

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τα παιδιά να κάνουν ανακύκλωση στο σπίτι και να προτρέψουν στη διαδικασία αυτή και τους γονείς τους, επισημαίνοντας ότι η ανακύκλωση μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση των δημοτικών τελών.

«Αυτό που μέχρι χθες ήταν σκουπίδι μπορεί στη συνέχεια να πωληθεί. Και από αυτά τα χρήματα κερδίζουν όλοι. Οι γονείς, τα παιδιά, οι οικογένειες, οι Δήμοι, η πατρίδα μας, ο πολιτισμός μας. Γιατί δεν γίνεται να αναπτυχθεί περαιτέρω τουριστικά το Ναύπλιο και η Πελοπόννησος εάν δεν ξεπεράσουμε καταστάσεις απολίτιστης συμπεριφοράς στη διαχείριση των απορριμμάτων. Παιδιά, πιστεύω πάρα πολύ σε εσάς και νομίζω ότι είμαστε όλοι μια ομάδα. Είμαστε όλοι μια ομάδα;

Παιδιά: Ναι…»

Ο κ. Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Γ. Κρεμλή για τις προτάσεις και το έργο του στην προώθηση της ανακύκλωσης και στη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής γύρω από τα θέματα του περιβάλλοντος, της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της κυκλικής οικονομίας.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Θέλω να σας μεταφέρω τη χαρά και την ικανοποίηση του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του προγράμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει μάχες για το περιβάλλον προτού γίνει πρωθυπουργός. Και η συνδρομή του είναι τεράστια σε αυτήν την προσπάθεια. Είμαι δε, βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και θα υποστηρίξει το πρόγραμμα μέχρι τέλους.

Η συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με τους Δήμους και τις περιφέρειες είναι στενότατη. Αυτό ισχύει και για το Δήμο Ναυπλιέων και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εκλαμβάνω τις ευχαριστίες ως σταθερό σύνδεσμο για τη μεταξύ μας συνεργασία διότι θέλουμε να δώσουμε νέα ισχύ και νέες αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση. Αυτή η κυβέρνηση και αυτό το υπουργείο Εσωτερικών αισθάνεται ότι με την Αυτοδιοίκηση είναι από την ίδια πλευρά του λόφου.

Τέλος, θέλω να θυμίσω κάτι το οποίο θεωρώ σπουδαίο. Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι. Να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, να αφήνουμε πίσω προκαταλήψεις και ιδεοληψίες και να μη κάνουμε διακρίσεις μεταξύ μας. Είμαστε ένας τόπος ελεύθερος, ελεύθερων ανθρώπων που μπορούμε όλοι να έχουμε τις ιδέες και τις απόψεις μας. Πάντα όμως είμαστε ένας τόπος ανθρώπων που αγαπούν και λατρεύουν την πατρίδα τους και ενώνουν τις προσπάθειές τους ειδικά στα δύσκολα. Όποια δυσκολία και να βρούμε μπροστά μας, οι Έλληνες ενωμένοι θα την αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά».

 anakyklosi

Νοε24

Black Friday is BACK στο Mare West!

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Black Friday is BACK στο Mare West!
Black Friday is BACK στο Mare West!
 
29 Νοεμβρίου η πιο χαρούμενη Παρασκευή επιστρέφει στο Mare West
 
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, μην πάτε μακριά… γιατί τα αγαπημένα σας brand στο Mare West θα σας περιμένουν με τις καλύτερες προσφορές και όλα τα τελευταία #trends. Μόδα, αξεσουάρ, καλλυντικά, είδη σπιτιού, αθλητικός εξοπλισμός, παιδικά ρούχα και παπούτσια στις καλύτερες τιμές της σεζόν, ενώ δεν υπάρχει ιδανικότερη ευκαιρία για να προμηθευτείτε και τα δώρα των γιορτών και να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας!
 
Οι αγορές όμως θέλουν και καλοπέραση! Συνδυάστε τις λοιπόν με χαλάρωση στους χώρους εστίασης, παιχνίδι στην παιδική χαρά ή φέρτε και το κράνος και τον εξοπλισμό σας και δοκιμάστε τις ικανότητές σας στο ολοκαίνουργιο Πάρκο Δραστηριοτήτων & Αναψυχής του Mare West!
 
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου μην πας μακριά… η Black Friday is  Back στο Mare West!
 
- Διεύθυνση: 5ο χλμ παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών
- Ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων: τις καθημερινές από
τις 09:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 20:00
- Ωράριο λειτουργίας Supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: τις καθημερινές
από τις 08:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00
- Πάρκο Δραστηριοτήτων και Αναψυχής: 7000τ.μ. με πίστα
skateboard*, pump track*, τοίχο αναρρίχησης* (*απαραίτητος ο
κατάλληλος προστατευτικός εξοπλισμός), χώρο πικ-νικ, υπαίθριο χώρο
εκδηλώσεων και ποδηλατόδρομο
- Parking: 900δωρεάν θέσεις
- Βρέφη: χώροι φροντίδας και εύκολη πρόσβαση σε καρότσια
- Παιδική χαρά: 2 στρέμματα με θέα στη θάλασσα
- Parking ποδηλάτων
- Εύκολη πρόσβαση σε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες
Οκτ06

Αγνάντι café-restaurant: ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Αγνάντι café-restaurant: ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός

Αγνάντι café-restaurant

Με κουζίνα επηρεασμένη από την ελληνική και μεσογειακή διατροφή, μέσα σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον, το Αγνάντι café-restaurant προσφέρει μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, σε συνδυασμό γεύσεων που εκπλήσσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ανοιχτά όλον τον χρόνο, με καφέ από το πρωί ως το βράδυ, σε έναν νέο και πλήρως ανακαινισμένο χώρο δίπλα στη θάλασσα, διαθέτει άνετο πάρκινγκ και υψηλου επιπέδου υπηρεσίες.

Με πληθώρα εκδηλώσεων στο ενεργητικό μας και συνεργασίες με τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της χώρας φιλοξενούμε γάμους, βαπτίσεις, συνέδρια με συνέπεια και επαγγελματισμό. Με γνώμονα την εξυπηρέτηση, τον σεβασμό και την γευστική ικανοποίηση των πελατών του, το Αγνάντι café-restaurant γίνεται ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός της περιοχής.

Στην παραλία Τημενίου, 6χμ. από το Ναύπλιο, στη Νέα Κίο !! Τηλ: 2751052458 Κρατήσεις: 6973236300 e-mail:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σεπ26

Το νέο κατάστημα ελαστικών Δανάη Νταή στο Ναύπλιο

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Το νέο κατάστημα ελαστικών Δανάη Νταή στο Ναύπλιο

Έπειτα από 35 χρόνια δυναμικής παρουσίας, υπευθυνότητας κι εμπειρίας στον χώρο των ελαστικών η επιχείρηση ¨Νταής Χρήστος¨ δίνει την σκυτάλη στην νέα γενιά, λόγω συνταξιοδότησης.

Η νέα επιχείρηση με την επωνυμία ¨Νταή Δανάη¨ που εδρεύει στην οδό Άργους 129 στο Ναύπλιο, είναι στη διάθεση σας, για να σας εξυπηρετήσει με πολλές προσφορές σε επώνυμες εταιρείες όπως Continental, Michelin, Kleber, General και πολλές άλλες.

Σάς περιμένουμε στο νέο μας κατάστημα, για να σας καλύψουμε όλες σας τις ανάγκες.

Σεπ25

Dream Team 2019-2020

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Dream Team 2019-2020

                          «Μαθαίνω κι έξω από την τάξη»

                           Μαθαίνω για να αριστεύσω...
 
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) έχει ξεκινήσει μία σειρά δραστηριοτήτων, για
να βρεθεί μαζί με χιλιάδες μαθητές και να πραγματοποιήσει ταξίδια στον χώρο των
Φυσικών Επιστημών. Ανταποκρινόμενοι στην δράση «Μαθαίνω κι έξω από την
τάξη», δημιουργήσαμε και συγκροτήσαμε, με μεγάλη επιτυχία, την μαθητική Dream
Team μας, κατά τα σχολικά έτη 2016-2017, 2017-2018 & 2018-2019, τα μέλη της
οποίας είχαν συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία σε όλα τα επιστημονικά και
εκπαιδευτικά δρώμενα.
 
Προσκαλούμε και για το σχολικό έτος 2019-2020 όλους τους ενδιαφερόμενους
μαθητές, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που αγαπούν την επιστήμη της
Φυσικής και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και μία άλλη οπτική όσων διδάσκονται
μέσα στην τάξη, να αποτελέσουν την φετινή Dream Team μας.
 
Όλοι οι μαθητές, οι οποίοι εμπνέονται από την Φυσική και θέλουν να
παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, ως μικροί ερευνητές, για διαστημικά
ταξίδια, για πρωτότυπα πειράματα και για όσα ακόμα οραματίζονται, μπορούν να
συμμετάσχουν.
 
Η Dream Team θα πρωταγωνιστήσει σε όλες τις εκπαιδευτικές μας δράσεις και θα
μας εκπροσωπεί σε μαθητικές και επιστημονικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
 
Επιπλέον, μέσα από αυτή την καινοτόμο δράση, οι μαθητές θα προετοιμαστούν για
τους Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Φυσικής, Διαστημικής, Ρομποτικής,
Αστρονομίας κ.ά. χτίζοντας τα θεμέλια για την επιτυχή συμμετοχή τους σε αυτούς.
Για την εγγραφή και συμμετοχή στην δράση «Μαθαίνω κι έξω από την τάξη», κάθε
μαθητής χρειάζεται να καταθέσει κατά την έναρξη των δραστηριοτήτων ένα ποσό,
ως εξής:
 Μαθητές Δημοτικού: 120€
 Μαθητές Γυμνασίου: 150€
 Μαθητές Λυκείου: 180€
 
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην ετήσια συνδρομή των μελών της Dream Team και σε
αυτό συμπεριλαμβάνεται και το κόστος συμμετοχής στις ετήσιες εκδηλώσεις της
Ε.Ε.Φ., όπου οι μαθητές θα παρακολουθούν ως σύνεδροι και θα παρουσιάζουν τις
εργασίες τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
1. Η Dream Team θα εκπαιδευθεί από εξαίρετους συναδέλφους στην
προετοιμασία και διεξαγωγή πειραμάτων.
2. Θα συμμετάσχει στην μεγάλη εκδήλωση «Η Φυσική Μαγεύει» 20-22/12/2019
στην Αθήνα.
3. Θα συμμετάσχει στο Athens Science Festival 2020.
4. Επιλεγμένες εργασίες θα παρουσιαστούν στα Θερινά Σχολεία 2020.
Μία βασική αποστολή σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, θα είναι η
προετοιμασία και για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής 2020.
 
Με έναν πρωτότυπο τρόπο, οι μαθητές θα διδάσκονται, θα διδάσκουν και θα
αλληλεπιδρούν με προσωπικότητες των Φυσικών Επιστημών και με Δασκάλους της
Φυσικής.
 
Η πρωτοβουλία αυτή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, οι συναντήσεις θα διεξάγονται
Σάββατο, τρεις φορές κάθε μήνα και το περιεχόμενο θα εναλλάσσεται ως εξής: 1
διάλεξη σε ολομέλεια – 1 πειραματική δραστηριότητα και 1 επανάληψη σε θεωρία
και ασκήσεις ανά τάξη κάθε βαθμίδας (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο).
 
Ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετάσχουν είναι περιορισμένος (15 ανά τάξη),
γι’ αυτό δεχόμαστε αιτήσεις συμμετοχής από σήμερα έως τις 15 Οκτωβρίου 2019
στο e-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
">
 
Έναρξη Δραστηριοτήτων & Μαθημάτων: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία της Ε.Ε.Φ.:
2103635701 - 2103610690 κατά τις ώρες 10:00 – 19:00
Συντονισμός δράσης: Κλειδέρη Παρασκευή - 6977036846
Υπεύθυνος δράσης: Φιλντίσης Παναγιώτης - 6949560211
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Φ.
 
Αυγ31

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ» 2019

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ» 2019

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Κτήμα Σκούρα στο πλαίσιο του θεσμού «Μεγάλες Μέρες Νεμέας» θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στο οινοποιείο στο Μαλανδρένι στις 31 Αυγούστου και στη 1 Σεπτέμβρη.

Οι «Μεγάλες Μέρες Νεμέας» πραγματοποιούνται κάθε Σεπτέμβριο τα τελευταία 15 χρόνια και έχουν καθιερωθεί από τον Σύνδεσμο οινοποιών Νεμέας  προκειμένου να εορταστεί ο τρύγος της τοπικής ποικιλίας Αγιωργίτικο. Για τη γιορτή αυτή διοργανώνεται πληθώρα εκδηλώσεων με πρωταγωνιστή το κρασί σε όλα τα οινοποιεία της Νεμέας αλλά και σε κεντρικούς χώρους της Νεμέας.

Το Κτήμα Σκούρα 31 Αυγούστου και 1 Σεπτέμβρη θα προσφέρει 10.30-18.00 γευσιγνωσίες κρασιών και ξεναγήσεις, ειδικότερα όμως το Σάββατο 31/8 θα παρατεθεί βραδιά όπερας στον βαρελώνα του οινοποιείου με τη σοπράνο Ειρήνη Τζαμτζή και τον πιανίστα Κώστα Γιαξόγλου σε συνδιοργάνωση με την εταιρία United We Fly, προς τιμήν της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, με ώρα έναρξης 19.30 ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στη βεράντα με μπουφέ βασισμένο στα προϊόντα των εταιριών-μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Την Κυριακή 1/9 θα είναι διαθέσιμος ο σκιτσογράφος Κώστας Βούλγαρης για να κάνει τα σκίτσα των επισκεπτών, ενώ θα είναι διαθέσιμο το τραπέζι του πινγκ πονγκ για τους λάτρεις του αθλήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 27510 23688.

ς το Σάββατο 31/8 θα παρατεθεί βραδιά όπερας στον βαρελώνα του οινοποιείου με τη σοπράνο Ειρήνη Τζαμτζή και τον πιανίστα Κώστα Γιαξόγλου σε συνδιοργάνωση με την εταιρία United We Fly, προς τιμήν της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, με ώρα έναρξης 19.30 ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στη βεράντα με μπουφέ βασισμένο στα προϊόντα των εταιριών-μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Την Κυριακή 1/9 θα είναι διαθέσιμος ο σκιτσογράφος Κώστας Βούλγαρης για να κάνει τα σκίτσα των επισκεπτών, ενώ θα είναι διαθέσιμο το τραπέζι του πινγκ πονγκ για τους λάτρεις του αθλήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 27510 23688.

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Κτήμα Σκούρα

Αυγ21

Στο ανακαινισμένο Αγνάντι στην παραλία Τημενίου

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Στο ανακαινισμένο Αγνάντι στην παραλία Τημενίου

15 χρόνια μοιραστήκαμε πολλές όμορφες, μοναδικές στιγμές. Τώρα είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε ακόμα περισσότερες σε νέο ανακαινισμένο χώρο στην παραλία Τημενίου. Καφέ restaurant Αγνάντι. Αγναντέψτε την υπέροχη θέα της θάλασσας συντροφιά με πρωινό καφεδάκι μέχρι το βράδυ με ποικιλία εδεσμάτων, μεζέδες κρεατικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. 

Καφέ - restaurant Αγνάντι στην παραλία Τημενίου.

Τηλέφωνα: 2751052458 και 6973236300
website: www.agnanti.eu
facebook: Αγνάντι Νέα Κίος

Ιουλ25

Το Περιοδικό Έπαθλο στην Έκθεση Επιδαύρου

Κατηγορία: Τελευταία Νέα

Το Περιοδικό Έπαθλο στην Έκθεση Επιδαύρου

Το ταξιδιωτικό Περιοδικό Έπαθλο για άλλη μία χρονιά συμμετέχει στην έκθεση «Αγροτουρισμού» στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Με παλαιότερα και νεότερα τεύχη αλλά και με το τελευταίο καλοκαιρινό μας τεύχος σας περιμένει για να σας ταξιδέψει.

Θα το βρείτε στο περίπτερό μας κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 12 Ιουλίου έως και τις 11 Αυγούστου 2019. Πριν ξεκινήσει η παράσταση αλλά και μετά επισκεφτείτε την Αρχαία Επίδαυρο και περιηγηθείτε στην 22η Έκθεση Αγροτουρισμού.

Nέες συνδρομές: www.epathlo.gr/sindromi.html και στο τηλ. 27520 99700
<<  1 [23 4 5 6  >>