Νοε02

Τριακόσιοι πλας…

Κατηγορία: Sotosblog

Με το που ξέσπασε η κρίση, εύκολα μπορούσε να προβλέψει κανείς την ποσότητα της ιλύος, που  θα έβγαινε στην επιφάνεια από το βυθό, όπου ή κρυβόταν ή είχαμε καταφέρει να την καταχωνιάσουμε. Χρειάσθηκε μόνο λίγος χρόνος για να δικαιωθούν τέτοιες προβλέψεις από τις πρώτες κιόλας αντιδράσεις. Σκάνδαλα, επίορκοι, ανομίες, κυκλώματα, παράσιτα, πάσης φύσεως βρόμα βγήκε στη φόρα, κάθε λογής άπλυτα, αλλά και κάθε είδους πονηρία και ανοησία.

Νοε02

Ρογκ ο Ανάξιος

Κατηγορία: Sotosblog

Επειδή κανένας Ρογκ δεν μπορεί –που να κοπανιέται ανάποδα– να αμφισβητήσει τη γενέτειρα των Ολυμπιακών και όχι μόνον, λίγο ενοχλήθηκα ως Νεοέλληνας για την φράση ότι, με την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, οι Αγώνες επιστρέφουν στο σπίτι τους –την εκ των υστέρων διευκρίνιση της Δ.Ο.Ε. την ακούω σαν μουσική για ανελκυστήρες. Αν κάπου ενοχλήθηκα περισσότερο, είναι ως πολίτης του κόσμου, επειδή η δήλωση αυτή προσέβαλε τους Κινέζους· και κατ’ επέκταση όλη την Οικουμένη.

Νοε02

Τώρα αρχίζουν όλα

Κατηγορία: Sotosblog

Όλο αυτή την προεκλογική περίοδο έγραφα στο μπλογκ μου (http://sotosblog.wordpress.com) κείμενα με ύφος και σκεπτικό ανθρώπου, που γνωρίζει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα των εκλογών. Ομοίως για τις τελευταίες, τις επαναληπτικές και για τις πρώτες, τις προηγούμενες.

Νοε02

Η ΑΟΖ ως Ζήτημα Εξωτερικής Πολιτικής

Κατηγορία: ή του Πάθους ή του Βάθους

Ανάμεσα στα Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής με τα οποία συμφώνησαν και τα τρία κόμματα που αποτελούν τη νέα κυβέρνηση, το πρώτο είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την εξής φράση: «Συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς πρακτικής ώστε να επισπευσθεί η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου.».

Νοε02

Μηδέν στο «πράσινο πηλήκιο», ελπίδα απ’ το ελληνικό γαλάζιο

Κατηγορία: αντί Επάθλου

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν τον παγκόσμιο πόλεμο των τοκογλύφων, τότε που έρρεαν ποταμοί επιδοτήσεων και υπήρχανε ωκεανοί δανείων, ζούσαν στη γη μας πολλές ευαίσθητες «φυλές» ανθρώπων που τις ονομάζαμε οικολόγους. Οι περισσότεροι ήταν πολύ οργανωμένοι σε συστήματα ΜΚΟ, πολύ διαβασμένοι, πολύ δικτυωμένοι και γέμιζαν τον κόσμο με χαρτιά...

Νοε02

η σιωπή των σεμνών

Κατηγορία: ή του Πάθους ή του Βάθους

«Ο άνθρωπος που δεν πληρώνει την κάθε ηδονή του
με ίση ποσότητα αλγηδόνα, ζει μια ζωή αφύσικη.
Δηλαδή ψεύτικη ως τη ρίζα της».
Δημήτρης Λιαντίνης, ΓΚΕΜΜΑ

Νοε01

Τουρισμός Νοσοκομείου

Κατηγορία: αντί Επάθλου

Τόσο πολύ «φορέθηκε» ο εναλλακτικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια που έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα πάλαι ποτέ διάσημα ανά την υφήλιο τουριστικά σλόγκαν τύπου greek souvlaki, mousaka, syrtaki… Τα πετάξαμε επιτέλους από πάνω μας και γλιτώσαμε από την προπατορική ρετσινιά.

<<  1 2 3 4 [5