Ορεινή Αιγιάλεια - Αληθινή σαν παραµύθι

Ορεινή Αιγιάλεια - Αληθινή σαν παραµύθι

Οι παλιοί άνθρωποι, που ήταν σοφότεροι, επικαλούνταν συχνά στα χείλη τους τα πλάσματα της φύσης  και μέσα από τις φλόγες μιας φουφούς ζωντάνευαν δράκους, ξωτικά, νεράιδες και φασαριόζες μάγισσες, που γέμιζαν τα σπιτικά μ' ελπίδα και χαρά, απαλύνοντας έτσι τις παιδικές φοβίες. Σήμερα ο άνθρωπος, κενός συνάμα θορυβώδης, τα εξόρισε όλα να κρύβονται βαθιά στη φύση, σε ποταμούς και δάση,  βουνοκορφές και λίμνες, χωρίς όμως ποτέ να καταφέρει, να πάψουν να γοητεύουν όποιον ακόμη πιστεύει στην αξία του παραμυθιού. 

Πύλη, Ελάτη, Περτούλι - Ένας καμβάς στα νότια της Πίνδου

Πύλη, Ελάτη, Περτούλι - Ένας καμβάς στα νότια της Πίνδου

Με τη φρέσκια πεποίθηση ότι οι επιθυμίες μου είναι ευλογίες, μπήκα στο πρώτο τρένο που έφευγε από τον σταθμό. Προορισμός μας τα Τρίκαλα… Τί ξεκούραστη εμπειρία που είναι η αποφυγή προγραμματισμού…

 

 

Λύκαιο Όρος - Μετάβαση σε χρόνο αλλοτινό

Λύκαιο Όρος - Μετάβαση σε χρόνο αλλοτινό

 Ο μόνος τρόπος για να γνωρίσεις έναν τόπο είναι περπατώντας τον, και εδώ, στη γη που γεννήθηκε ο Πάνας, η πεζοπορία μοιάζει μονόδρομος. Ο κατσικοπόδαρος γιός του  Ερμή, σύμβολο της βουκολικής ζωής, προστάτης γεωργών, βοσκών, κτηνοτρόφων, αλλά και έμβλημα μοναχικότητας, καθώς εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του αμέσως μόλις γεννήθηκε, αποτελεί τον Θεό που γεφυρώνει τον άνθρωπο με τη φύση.

Ο έρωτας  στην αρχαιότητα - Ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο έρωτας στην αρχαιότητα - Ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

...Πλαγιάζει πάντα χάμω και χωρίς στρώμα, κοιμάται στην ύπαιθρο, στις θύρες και στους δρόμους, έχοντας της μητέρας του τη φύση, πάντα με τη φτώχεια σύντροφος. Και κατά τον πατέρα του πάλιν είναι επίβουλος στους όμορφους και στους καλούς, όντας ανδρείος και φιλοκίνδυνος και σφριγηλός, δεινός κυνηγός, κι επιθυμητής της φρόνησης και είναι άξιος και να εύρει φιλοσοφώντας σ' όλη του τη ζωή…

Πρόνοια Ναυπλίου - Συνοικία το όνειρο

Πρόνοια Ναυπλίου - Συνοικία το όνειρο

Σχεδόν κάθε αστικό κέντρο έχει και μια κρυμμένη γωνιά, που μυρίζει φτώχεια, ανθρώπινο πόνο, προσφυγιά... Για το όμορφο και γραφικό Ναύπλιο, η συνοικία της Πρόνοιας είναι αυτό ακριβώς.

Ελληνικό Πρωινό -  Κάθε µέρα, κάθε πρωί

Ελληνικό Πρωινό - Κάθε µέρα, κάθε πρωί

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος». Η λαϊκή σοφία αλλά και οι διατροφικές επιστημονικές συμβουλές συμφωνούν, ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.