• Αρχάνες, Χουδέτσι, Μυρτιά - Γωνιά πολιτισμού στην ενδοχώρα της Κρήτης

  Αρχάνες, Χουδέτσι, Μυρτιά - Γωνιά πολιτισμού στην ενδοχώρα της Κρήτης

  «Η Κρήτη είναι η σύνθεση που πάντα μου επιδιώκω·η σύνθεση Ελλάδας και Ανατολής. Ούτε Φραγκιά νιώθω μέσα μου ούτε καθαρή “αποσταγμένη” κλασικήν Ελλάδα· ούτε, καθόλου, το αναρχούμενο χάος και την άβουλη εγκαρτέρηση της Ανατολής. Κάτι άλλο, μια σύνθεση».

  Νίκος Καζαντζάκης

  Περισσότερα...

 • Ταΰγετος - Στου προφήτη Ηλία την κορφή

  Ταΰγετος - Στου προφήτη Ηλία την κορφή

  Ψηλά, στο επίπεδο των νεφών, παρέα με τους αγγέλους, μαζεύονται κάθε χρόνο για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τον προφήτη Ηλία οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, αλλά και άνθρωποι από όλη την Ελλάδα.

  Η ανάβαση είναι δύσκολη και επίπονη.

  Το ίδιο και η διανυκτέρευση με θερμοκρασίες χειμωνιάτικες στα 2.407 μ. υψόμετρο της κορυφής του ομορφότερου βουνού της Πελοποννήσου. Η εμπειρία όμως σε αποζημιώνει και με το παραπάνω.

  Περισσότερα...

 • Ίμβρος - Της υπομονής και της ελπίδας

  Ίμβρος - Της υπομονής και της ελπίδας

  Μια τεράστια ζεστή αγκαλιά, τρυφερή σαν το χάδι της μάνας, άνοιξε όταν βρέθηκα στην Ίμβρο. Στο ξεχασμένο απ’ τις εκάστοτε κυβερνήσεις νησί, το πολύπαθο, το νησί με τις 340 εκκλησίες και τους 540 κατοίκους, τους ευσεβείς και τους φιλόξενους, που παλεύουν όπως μπορούν για να κρατήσουν την ελπίδα του γυρισμού ζωντανή.

  Περισσότερα...

 • Δήλος - Της αρμονίας και του φωτός

  Δήλος - Της αρμονίας και του φωτός

  «Χαίρε εσύ θεοστοίχειωτη των παιδιών της λαμπρόμαλλης Λητώς ροδαριά πολυπόθητη, του πόντου θυγατέρα, ακίνητο θαύμα της πλατιάς γης, εσύ που οι θνητοί ονομάζουν Δήλο, αλλά οι μακάριοι θεοί, που ζουν ψηλά στον Όλυμπο, τη λένε της μαύρης γης το φωτοβόλο αστέρι» Πίνδαρος, Προσ. 78-79 (5ος αι. π.Χ.)

  Περισσότερα...