• Αρχαία Κόρινθος Ταξίδι στη ζωή των προγόνων της

  Αρχαία Κόρινθος Ταξίδι στη ζωή των προγόνων της

  Όταν κοιτάζεις τα βουνά – τον Ταΰγετο, τον Ακροκόρινθο, τον ∆ρίσκο– και κουβεντολογάς µαζί τους, να µην απορείς που δεν σου αποκρίνονται. Η σιωπή τους είναι τα λόγια όλων εκείνων που τα κοίταξαν πριν από σένα.

  ∆ηµήτρης Λιαντίνης

  Περισσότερα...

 • Σέρρες Των χαµάµ, της γεύσης, της Κερκίνης...

  Σέρρες Των χαµάµ, της γεύσης, της Κερκίνης...

  Τι σου έρχεται στο µυαλό όταν ακούς για τις Σέρρες; Σίγουρα τα παραδοσιακά της χαµάµ, που αφορούν πρωτίστως τους κυνηγούς της απόλαυσης, και οπωσδήποτε η λίµνη Κερκίνη, το «βαρύ πυροβολικό» του νοµού. Για τους λάτρεις της ιστορίας, το ενδιαφέρον τους θα το κεντρίσουν τα οχυρά του Μεταξά, ενώ οι καλοφαγάδες θα την επισκεφθούν για την ξακουστή σερραϊκή µπουγάτσα και τα ταβερνάκια της πόλης, που φηµίζονται για τους µερακλίδικους µεζέδες τους.

  Περισσότερα...

 • Ασπροπόταµος Ο µυστικός Αχελώος

  Ασπροπόταµος Ο µυστικός Αχελώος

  Πρώτο φως της ηµέρας. Λάµψεις ξυπνούν την κεντρική Πίνδο, καθώς γλιστρούν στη σατέν επιφάνεια του λευκού νυχτικού που τόσο επιδέξια χαϊδεύει τις καµπυλωτές οροσειρές της.

  Υποµένοντας το άτονο πέρασµα του χειµώνα, ως θηλυκό εκµεταλλεύεται την προσωρινή θέρµη του ήλιου. Σαν χέρι θα ξεχωρίσει για εµάς, τάχα µου βαριεστηµένα, το χιόνι απ’ τον δρόµο.

  Μια ανείπωτη συµφωνία µάς επιτρέπει να εισέλθουµε στο µυστικό που αποκοιµίζει στην αγκάλη της, τον αγέρωχο και αφρισµένο Ασπροπόταµο, το βόρειο τµήµα του Αχελώου.

  Περισσότερα...