Επίδαυρος - Στα λιόδεντρα και  τις πορτοκαλιές της

Επίδαυρος - Στα λιόδεντρα και τις πορτοκαλιές της

Κείμενο - Φωτογραφίες: Ιωάννα Βενιέρη

Τη στολίζουν ο εύφορος κάμπος με τις πορτοκαλιές και τις μανταρινιές, μα και τα ασημόγκριζα ελαιόδεντρα που γλιστρούν από τις πλαγιές των λόφων ως τα κύματα…

Λακωνική γαστρονομία Όλη η γεύση σε μια βόλτα

Λακωνική γαστρονομία Όλη η γεύση σε μια βόλτα

Κείμενο - Φωτογραφίες: Ιωάννα Βενιέρη

Ανάμεσα σε δυο περήφανα βουνά, τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα, η εύφορη κοιλάδα του Ευρώτα ευωδιάζει αυτή την εποχή από τις ανθισμένες πορτοκαλιές, ενώ τα αγριολούλουδα στρώνουν πολύχρωμο χαλί κάτω από τους απέραντους ελαιώνες της... Τούτος ο τόπος μοιάζει να τα έχει όλα! Αρχοντιά, παράδοση, πολιτιστική κληρονομιά αιώνων, αλλά και γεύσεις μοναδικές, φτιαγμένες με τα αγνά προϊόντα που παράγει η ευλογημένη, μα και δύσκολη γη της Λακωνίας.

Ποδηλατικός Γύρος Μαντινείας Ρομαντικά για το κρασί

Ποδηλατικός Γύρος Μαντινείας Ρομαντικά για το κρασί

Κείμενο: Όλγα Ιωαννίδη

Μια Τετάρτη απόγευμα, ακολουθώντας το πάθος μας για το ποδήλατο, βρεθήκαμε να κουβεντιάζουμε για την αγαπημένη μας ασχολία με ερασιτέχνες ποδηλάτες από τον σύλλογο του χωριού Παλαιόπυργος, σε έναν παραδοσιακό καφενέ στο Λεβίδι Αρκαδίας. Εκεί συναντήσαμε τον πρώην αντιπρόεδρο του συλλόγου και εμπνευστή του Ποδηλατικού Γύρου Μαντινείας, Θοδωρή Κατσαρό, για να μας εξιστορήσει πώς ο οινικός πλούτος της περιοχής έγινε, πριν από πέντε χρόνια, η αφορμή για τη διοργάνωσή του.